Over mij

Over mij

Terugkijkend heb ik mij gerealiseerd dat ik altijd al communiceerde met dieren, zonder dat ik mij daar bewust van was.
Met mijn cavia, die ik op mijn 5e kreeg, waarmee ik samen úren op mijn kamertje doorbracht maar later ook met de hond en mijn paard.

Op heel jonge leeftijd was al duidelijk dat ik mij met dieren om mij heen fijn voelde, of ik nou verdrietig was of juist blij.
Ik zei dan ook al snel “ik wil later iets met dieren doen”.
Waarop mijn broer heel grappig opperde dat ik dan wel slager kon worden: ”Is ook iets met dieren, Mir”
Eehhh ja broer!…

Dat iets met dieren doen is altijd gelukt

Dat “iets met dieren doen” is eigenlijk altijd gelukt. Op maneges en later in dierenpensions. Ook in huis waren er altijd dieren. Katten en later ook honden, geiten en schaapjes. Toen mijn eerste hond overleed besefte ik pas op wat voor een ander level ik contact maakte met dieren. Steeds meer werd ik bewust van wat ik allemaal aanvoelde, wist en doorkreeg van mijn dieren maar ook van de dieren waarmee ik werkte.

Ik zag dingen die anderen niet zagen. Niet letterlijk maar ik voelde dingen aan van dieren wat zij nodig hadden zonder dat ik dat “kon weten”. Zag dat dieren niet goed in hun vel zaten terwijl er geen symptomen waren. Handig wanneer je in een groot dierenpension werkt en de zorg over veel dieren hebt. En zo is het begonnen…
Eerst gebruikte ik het alleen voor de dieren op mijn werk, mijn eigen dieren en die van vrienden. Hoewel ik nog niet 100% in mijzelf geloofde kreeg ik wel steeds meer hulp-vragen en gebeurde er bijzondere dingen wanneer dieren bij mij kwamen zitten. Ik gaf boodschappen door en plaatste mijn handen op plekken waar het dier de handen wilde hebben.

Uiteindelijk voelde het niet langer ongemakkelijk voor mij om te vertellen dat ik met dieren kan communiceren. Door mensen en dieren hiermee te gaan helpen kwamen er ook steeds meer prachtige bevestigingen van hetgeen ik betekende voor dier en mens.

Sinds ik, in plaats van alleen met het dier samen te werken, ook de verzorger er bij  betrek wordt er nog zoveel meer bereikt, wordt het dier zoveel meer begrepen en vice versa. Waardoor (gedrags)problemen opgelost kunnen worden.

Alles valt nu samen

Alle stukjes vallen samen. Alles wat mijn eerste hond, Romme, en mijn andere dieren mij hebben geleerd, mijn contact met dieren maar ook mijn kwaliteiten als de overbrenger van informatie (bewustzijn) en teacher.

Ik wil graag dat dieren beter begrepen worden en om dat te bereiken zullen mensen meer Bewust mogen zijn/worden van (hun) Dieren.

Het afgelopen jaar (2019)  heb ik drie maanden lang geen dieren in huis gehad. Niks aan! Inmiddels wonen er weer twee heerlijke katten bij ons waar we veel plezier aan beleven. In de toekomst zal er ook weer een hond in onze roedel leven, wanneer dat zien we wel.

Dieren kiezen jou uit en komen op je pad met een reden. Dat is nu met deze 2 katten ook al weer overduidelijk! Benieuwd welke hond ons zal gaan kiezen…

Update

Sinds 7 mei 2020 woont er weer een boxer bij ons, Macsó!
Heerlijk beest. Waar ik weer veel van ga leren.

Wat anderen over mij zeggen

Ik kan, zoals mijn man dat zegt, f*cking confronterend zijn met mijn kijk op zaken maar heb daarbij altijd een zuiver liefdevolle intentie. (aldus mijn man)

Wanneer je mij om advies of feedback vraagt krijg je die, 100% eerlijk en oprecht. Ik spreek en schrijf vanuit mijn hart en dit kan soms “bot” over komen maar is nooit bedoeld om te kwetsen of te beledigen. Vraag jezelf van te voren af of je dat écht wil en kan ontvangen.

Ik ben, net zoals kinderen en huisdieren, als een spiegel. Niet iedereen is bereid hierin te kijken. En dat is prima!

Woorden kunnen voor een ieder een geheel andere lading hebben. Ik versta de kunst om informatie te verwoorden in de juiste taal voor de persoon die de informatie ontvangt. Zowel bij hetgeen een dier doorgeeft als bij mijn eigen innerlijk weten.

Ik geef uitleg aan de hand van praktische voorbeelden, anekdotes en situaties waardoor men makkelijk kan relateren en vooral altijd “voelt” wat ik bedoel te zeggen.

Mensen geven aan dat zij zich gezien, gerespecteerd en serieus genomen voelen door mij. Dat ik zonder oordeel kan luisteren én feedback kan geven. Ik krijg ook vaak te horen dat men mijn energie zo fijn vind.

Weetjes over mij:

  • Vroeger huilde ik wél om de dieren die dood gingen in een film maar écht niet om de mensen. Inmiddels kan ik ook van mensen houden 😉
  • Ik gaf echte verjaardags feestjes voor mijn cavia en de hond. Met uitnodigingen en kadootjes!
  • Insecten worden buiten gezet met een glazen potje, alleen teken niet. Maar zelfs die vind ik lastig om “onschadelijk te maken”, dat doet mijn man dan ook meestal. We hebben wel een paar huisspinnen.
  • Ik houd niet van koken (mijn man wél, gelukkig!) maar ik vind het af en toe erg leuk om aparte receptjes te maken. Pompoenbrood bijvoorbeeld
  • Ik ruik eerst aan de pindakaaspot om te bepalen of ik wel zin heb in pindakaas
  • Ik dacht de enige mafkees te zijn die dit doet maar inmiddels weet ik dat er meer zo gek zijn
  • Mijn ultra favoriete merk chocola is Conciouss chocolate (bijna nergens te koop) en Love Chock (beide raw vegan chocolate) maar ik eet voornamelijk 85% puur die ik zelf opleuk met kokosolie, macca en nootjes
  • Mijn motto is al jaren : leven en laten leven! Kan dan ook oprecht blij zijn met het geluk van een ander.

Mirjam in minder dan 18 woorden:

Persoonlijke ontwikkelingsmalloot, structuurzoeker, doorzetter, chocolade-addict, theemuts, “bujo”-gebruiker, beelddenker, dieren&natuur-freak, prettig gestoord en een natuurlijke vrijheidsstrijder!

Klopt het? Of heb je het niet na geteld? LOL