Help! Mijn kat durft niet door ’t kattenluik.

Dit verhaal startte eigenlijk al in november vorig jaar.
Met 4 katten in huis, waarvan er 2 in huis plaste was het verre van het idee dat mevrouw had toen zij de hoofdrolspeelster Pip uit het asiel haalde.
Met de goede bedoeling om deze kat op leeftijd een fijne oude dag te bezorgen.
Dat was waarschijnlijk ook zonder problemen gelukt wanneer zij niet na een poosje er nog een kat bij had genomen. En nog een poosje later nog 2 kittens welkom heette in haar huis…

Het kwam allemaal goed zoals je kan lezen in de blog: Help! Mijn kat plast in huis
Totdat…

De familie in mei op vakantie ging. De katten goed verzorgd achter latend leek het allemaal prima voor elkaar.
Maar na terugkomst van vakantie ging Pip weer in huis plassen…
Een poosje geleden nam zij weer contact op, niet alleen vanwege het plassen van Pip maar ook omdat Timo opeens bang was voor Moontje. (de 2 jongste katten)
Zij waren altijd dikke maatjes maar nu durfde Timo niet meer in de buurt te komen van Moontje.

We besloten met Pip en Timo een reading te doen en dan alle 4 de katten mee te nemen in de healing die standaard bij een reading inbegrepen is.
Timo is direct na het contact weer wat meer thuis en hij lijkt Moontje ietsje minder eng te zijn gaan vinden  maar het is zeker nog niet optimaal.
Hij heeft wat tijd nodig en pas een paar dagen later kan ik de verslagen schrijven en met een goed gevoel de readingen afsluiten.

Er is zeker vooruit gang te merken. Pip is ook weer meer ontspannen en plast minder of niet meer in huis maar….

Pip durft niet door het kattenluik!
Aangezien Pip niet op een kattenbak plast maar in de tuin…een probleem dus!

Zij hebben een nieuw kattenluik geplaatst die werkt op de chip van de katten.
Dat is even wennen…vooral voor Pip.
Dit luik geeft namelijk een “klik” wanneer de chip gelezen is en het luik van de vergrendeling afgaat zodat de betreffende kat erdoor kan.
Dat vindt Pip maar eng en dus vraagt mevrouw mij om Pip het kattenluik uit te leggen.
Diezelfde avond voor ik in bed stap denk ik: oh ja Pip en het luik. Ik stem mij op haar af en leg haar het luik uit. Stel haar gerust en ik val in slaap.
De volgende middag herinner ik mij dat ik nog helemaal niet gereageerd heb op de mail met de hulpvraag over het kattenluik.
Dus ik mail haar met de boodschap dat ik al contact gehad heb met Pip en dat ik hoop dat zij nu het luik durft te gebruiken.

Binnen een half uur heb ik antwoord:
Dat is echt super! Want toevallig dat ik net een melding in de app kreeg, dat Pip door het luik is gegaan. Ik was al zo superblij, blijkbaar heeft het dus geholpen wat jij hebt gedaan. Echt knap. Dus dat heeft echt gewerkt. Nu nog naar binnen.
Dat is dan weer de volgende uitdaging. Wanneer zij naar buiten gaat zal zij ook wel weer naar binnen komen. Ik maak nog eens contact met haar en stel haar gerust.

Omdat ik met de reading al merkte dat Timo wel wat tijd nodig heeft om van de angst af te komen heb ik aangegeven dat we na de reading en healing contact zouden houden over de vooruitgang van de groep katten. Zodat ik zo nodig nog bij kon sturen c.q. helpen.
Het kattenluik kwam daar nog als een extraatje bij in deze periode.

Vandaag, 11 dagen na mijn eerste contact met Timo en Pip en de healing die zij alle 4 kregen, krijg ik de volgende mail:

Het gaat echt stukken beter! Pip lijkt niet meer in huis te plassen en ze gaat via het kattenluik naar binnen en buiten. Dat heb je echt supergoed geregeld!

Gisteren toen ik uit mijn werk kwam, waren er gewoon 4 katten bij elkaar beneden en binnen op mij aan het wachten. Super fijn.
Pluis wordt zowaar bijna een schootkat. Zo lekker zit ze in haar vel.
Timo gaat ook beter, maar is er nog niet helemaal. Dit is dus echt geweldig!

Van deze berichten word ik toch ZO blij!
Timo is er nog niet helemaal, dat geeft niet. Hij komt er wel.
Aanstaande woensdag is de maandelijkse groepshealing, daar neem ik hen alle 4 in mee.
En net als de vorige keer weet ik zeker dat ook Timo dan weer relaxt zal zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *