Aanschiet kleren en kippenvel

Al een week of 2 kan ik voelen dat de herfst er aankomt. Hoewel het overdag nog heerlijk weer is koelt het ’s avonds duidelijk sneller af.

Ik merkte het ook gistermorgen toen ik mijn “aanschiet kleren” aantrok en naar buiten liep met de hond. Het was fris, zo’n 11 graden. Ik voelde de kou op mijn blote armen, die direct reageerden met kippenvel. Ik genoot ervan. Fris maar lekker.

Mijn aanschiet kleren bestonden uit een hemdje met spaghettibandjes, een dun T-shirt zonder mouwen en een dunne zomerbroek. “Zo’n flodderding” zou mijn moeder zeggen. Zo’n broek die je alleen in en om het huis aan hebt maar geen boodschappen mee gaat doen. Zoiets. Op blote voeten in de crocs. Kortom, ik had niet veel om het lijf met 11 graden! Toch genoot ik van de frisse ochtend. Héérlijk!

De zomer was lekker tot nu toe ondanks de wisselvalligheid. Toch geniet ik ook weer van de aankondiging van het najaar. De herfst.
In de ochtend en avond voel je het, maar overdag is het nog 22 graden en komend weekend wordt het hier weer dik 30 zeggen ze…

Nog even over de aanschiet kleren… De naam zegt het al: het zijn kleren die ik ’s ochtends zonder na te denken aan kan schieten. Zo, hop in de kleren, hond uit de bench en naar buiten.
Dat is nu mijn “ochtend-routine”.
Zo gaat dat, andere hond, andere routine.

Ximbo was een uitslaper, stond vaak niet eens op om ons te begroeten. Toen kon ik rustig met een slaaphoofd op de bank eerst een kopje thee drinken, afstemmen op de dag en mijn intenties schrijven. En dan…ja dan een keer gaan wandelen.
Macsó kan niet wachten tot de deur van zijn bench open gaat en hij naar buiten mag om te plassssennnnnnnn!!

Dus dat doen we eerst. En een rondje door de tuin, spelen met bal of flos en dan naar binnen voor zijn ontbijt. DAN…kan ik rustig gaan zitten met een theetje, een vitamine C pil en water. Afstemmen, mediteren en mijn intenties zetten.

Hoe start jij jouw ochtend? Elke dag op dezelfde manier?
Neem jij elke dag een momentje om bewust je dag te starten?
Of rol jij op de automatische piloot je dag in?
Leuk als je het onder deze blog met mij wil delen!

 

Ps. Wil je leren wat intenties zijn, hoe je er mee werkt en wat het jou, en ook jouw dier, op kan leveren?
Kijk dan even hier

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *